joi, 10 septembrie 2009

Sebastian în vis (19)

Sebastian în vis nu ştiuse că, fără umbra impură, corpu-i întunecat. Că, scos din montura obscură, diamantul cărnii e gablonţ de colagen. Mat. Corpul nu-i luminos când lumina trece prin el ca prin vitrină. Îmbibat până-n pamperşi de radiaţie neutrină, Sebastian e printre melancolici. Geme ca de colici, strălucind din toată pielea precum o avvă bebeluşă. Mârâie şi la naşă, şi la mătuşă. Cami dă vina pe vaccin şi-i dă Ibalgin. Însă dürerianul bebe are de fapt în locul umbrei o rană – şi piticul alb luminos ca o pitică albă e-n Subterană. Iar Supra-Omuleţul jubilează, tremurând ca de prea multă teină: vezi, Sebastian, nu poţi şti când lumina e-ntr-adevăr lumină!

9 comentarii:

insemnaridinsubterana 12 septembrie 2009 la 09:56  

Da, piticul expert în vilanela de amor vanciană! :)

strelnikov 15 septembrie 2009 la 00:02  

monsieur nu vreau sa te stresez cu citate din ur own texts da' uneori potrivesti cuvintele chiar tare. "dürerianul bebe" - lol.

Radu Vancu 16 septembrie 2009 la 02:34  

@ Însemnări din subterană: Da, ca să vezi, al naibii pitic, chiar nu mă aşteptam!

@ Strelnikov: Nu sunt sigur dacă e de bine că te-am făcut să râzi :)

strelnikov,  16 septembrie 2009 la 14:48  

mais oui.

Radu Vancu 16 septembrie 2009 la 21:59  

@ Strelnikov: Mulţumesc. Dar nu ne învaţă "Numele rozei" că râsul e degradant"? :P

strelnikov,  17 septembrie 2009 la 16:13  

exista totusi Sfinti, martiri, care au folosit Rasul ca o arma contra ereticilor. de pilda acel sfant care, pus la fiert de un rege ncredincios, radea mereu ca apa e prea rece, pana cand regele a bagat degetu'n apa si s'a fript, regele [apud same book].

Radu Vancu 18 septembrie 2009 la 01:05  

:))
Uitasem de pasajul ăsta (de fapt nici acum nu mi-l aduc aminte, şi nu pot să-l verific - Sebastian tocmai a adormit lângă mine şi mi-e teamă să plec, ca să nu-l trezesc). Însă îmi aduc aminte că Rabelais a inventat un cuvânt pentru cei care nu pot să râdă - agelast. Diavolul, aşadar, e agelast. (Nu mai ţin minte dacă el spunea asta sau e de la mine.) Aşa că nu-i adevărat că o să râdă la urmă - pentru simplul motiv că nu poate râde. (Panseul ăsta wishful thinking şi semi-heretic sigur e de la mine).

strelnikov 18 septembrie 2009 la 14:30  

well lasand gluma [rasul] la o parte, chestia cu rasul mi se pare foarte ambivalenta. adica daca vine de la dracu sau dimpotriva, din alte cercuri.

cica nazistii erau oameni veseli, de ex. si vladimir putin e baiat de viata, rade la o gluma buna.

Radu Vancu 19 septembrie 2009 la 04:22  

Acum, la fuhrerul Putin şi la kamaradul Hitler, ca şi la ciracii lor, cred că nu era atât umor, cât humor/humoare isterică.
Tot evreii au şi de data asta dreptate :), cu proverbul lor celebru: "Omul gândeşte, Dumnezeu râde".

Trimiteți un comentariu

Statistici

  ©Radu Vancu - Sebastian în vis - Template by Dicas Blogger.

SUS