miercuri, 4 noiembrie 2009

Sebastian în vis (28)

Sebastian în vis nici n-apucă să se mire bine, că mustăţoiul îi şi sare lui Nietzsche-piticot sub narine, culcuşindu-se sub pliscul de condor ca un fiu în braţele tatălui rătăcitor. Neghiniţă descalecă primul de pe licorniţă; mintenaş alunecă de pe toboganul-dragonaş Statu-Palmă-Barbă-Cot; Nietzsche-piticot coboară şi el de pe mini-behemot. Cei trei măguleţi scotocesc prin coburii agăţaţi de valtrape. Neghiniţă şi Statu-Palmă scot alăute şi năstrape de aur şi încep să cânte: „O, copile, copil rege...”. Nietzschuleţul se înţelege din ochi cu cei doi măguleţi, şterge de pe mustăţoi lapte praf, lacrimi şi muculeţi şi, cu un talger de aur în mână, levitează solemn către Sebastian. Asasina şi hipocampii sunt ca de lemn, Supra-Omuleţul are gura pungă ca de la zeamă de lămâie: pe talger e o suzetă aurie, placată cu bobiţe de smirnă şi tămâie.

8 comentarii:

ora25 4 noiembrie 2009 la 15:03  

tot în vis? ist copil nu se mai dezmeticeşte nici măcar bezmeticeşte? adică să mai ia visele la dezmembrat, mâzgălit, lustruit cu cremă de vise, şamponat cu şampon produs de hipocampii cu burtă-bidon şi trompă cu balon... au! şi nietzschu'piciu' are cântăruş de lăcrimi şi pe el domneşte marea suzetă Suzi. totul atârnă de un fir de praf!

Anonymous,  4 noiembrie 2009 la 23:28  

de fapt, sunt visele Radului celui Vancu despre fiul său, Sebastian...

o. stanomir

ora25 5 noiembrie 2009 la 00:41  

stanomire sau stanomireaso, sau cum spui tu stanomiro, nu mă debusola! vrei să spui că e Sebastian în visul patern? nu pot să cred! păi tu crezi că ar visa Radul cel Vânc troiene de nestle nan? ca cum ar fi un vis premonitoriu adică? adică premonitor regresiv visat la viitor anterior?

Radu Vancu 5 noiembrie 2009 la 02:49  

@Ora 25: Ay, ay, ce suflet ai - se poate să-mi ceri tu să-l trezesc pe micuţ taman când doarme mai bine? :) (P.S.: Talgerul nu-i de la cântar, în cazul ăsta - e o tipsie, o farfurie, o tăviţă, o tăbliţă...)
@ O. Stanomir: Vorba rabinului din Caracal, ai şi tu dreptate - unde mai pui că, la rândul lui, Radu poate fi un vis al lui Sebastian, visând că-l visează pe Sebastian... Ca fluturele împăratului chinez, ce mai!

ora25,  5 noiembrie 2009 la 04:40  

ştiu, ştiu că e tipsioară, profitam şi eu de ocazie, să dau greutate, nimic nu mă lasă să zic! nu te pun să-l trezeşti pentru că oricum nu poţi şi pentru că mi-ar părea rău să-l văz uitându-se la animate ca în peştera lu' platon.

Anonymous,  5 noiembrie 2009 la 23:50  

"somnul din somn"...

o.stanomir

ora25 6 noiembrie 2009 la 01:24  

lumină din lumină?? :P

Anonymous,  6 noiembrie 2009 la 02:07  

mai degraba umbre si penumbre...

o.stanomir

Trimiteți un comentariu

Statistici

  ©Radu Vancu - Sebastian în vis - Template by Dicas Blogger.

SUS