joi, 3 decembrie 2009

Sebastian în vis (32)

Sebastian în vis ajunge la marginea sferei dodecaedrale, Nietzschele-bis-la-scale-miniaturale împinge poarta de fontă masivă – deasupra ei scrie cu unciale: Agarttha – cu aceeaşi vivacitate compulsivă cu care Broscoporcul şi Pisicâinele abia ce-au deschis, cu mâinile paricopitate şi cu perniţe, termopanul bicameralei mănsărdiţe din celălalt capăt de macrocosm, unde Cami şi eu, tati şi mami, suntem singurii, Sebastian, care au întors capul din poza gros-plan şi te privesc până dincolo de lume. Aproape încleiaţi în aerul cu spume de smoală, terranii dau nas în nas cu Bau-Bau – tot numai o sluţeală, tot cu două cranii, tot rânjind. Privirea dublă-i aşa de neagră, că smoala de aer e de argint. Iar prin ochii lui se uită acelaşi ceva ce face negrul privirii verde absint. Pe celălalt tărâm, tati îşi simte pielea albind. Însă rânjetul iazmei se umple de spaimă ca tifonul de sânge – Bau-Bau chiţăie, apoi plânge, hohoteşte de-a binelea, se-mpleticeşte de-a-ndăratelea, cu ochii fixaţi în ai lui Sebastian, şi urlă a jale cât îl ţin coardele vocale negru catran: nu-i la mine, nu-i la mine!

4 comentarii:

Anonymous,  4 decembrie 2009 la 01:51  

un vis supt semnul lui Saturn ; brrrr!!!!!!

Radu Vancu 4 decembrie 2009 la 02:28  

E-hei, Saturn e rămas mult în urmă, în bietul sistem solar din celălalt capăt al universului - ei sunt de acum în Agarttha... Ce-o fi pe-acolo, nimeni, dar chiar nimeni nu ştie! :)

ora25 7 decembrie 2009 la 13:33  

Mi-a venit sufletul la loc de când am aflat că Baubau e bicefal. Înseamnă că fiecare craniu luat în parte se numeşte Bau! iar un Bau poate fi iute contracarat cu un Cucu! Deci un Baubau va fi alungat cu siguranţă de un Cucurucucu, dacă are şi porumbiţă albă pentru zile negre, putem considera Baubaul mai mult folositor, decât respingător.

Radu Vancu 13 decembrie 2009 la 18:09  

Hm, tare mi-e teamă că exact asta vrea Bau-Bau mai cu seamă, să fie socotit mai mult folositor decât respingător - aşa că să ţinem Cucurucucul la-ndemână, zic eu. Cucu, zău aşa! Cu-cu!

Trimiteți un comentariu

Statistici

  ©Radu Vancu - Sebastian în vis - Template by Dicas Blogger.

SUS