marți, 11 august 2009

Sebastian în vis (10)

Sebastian în vis arată, cu miniaturile lui de deşte, pastilele cu ulei de peşte şi ceşcuţa cu molcomitor ceai de valeriană Omuleţului din Subterană. Cu toate distoniile lui neurovegetative, Omuleţul poartă azi o piele veselă peste membrele costelive. Însă numai inimile de bebe nu pot să audă pielea Omuleţului plesnind discret de ciudă. El vrea să ştie, să ştie secretul pur şi dur care schimbă laptele praf în lapte natur! Oculta abracadabră, patafizica semioză care face poporul granulelor de lactoză să roiască precum albinele nuntind regina-mamă - până când opera la alb transmută grăunţele în lapte de mamă. Aşa că Sebastian, arătându-i ceşcuţa, se pune pe revelat – şi-ntruna şopocăieşte gângurit. Numai urechi, ghiftuit cu valeriană şi ulei de peşte, Omuleţul din Subterană sforăie ruseşte, fericit.

6 comentarii:

insemnaridinsubterana 11 august 2009 la 13:56  

Aşa da! :)) Ne lingem pe degete cu asemenea delicatese rare, învingându-ne alergia la peşte pe care o au oamenii hidrofobi ai subteranei. În acelaşi timp, astupăm cu salivă şi fisurile discrete de ciudă.

Radu Vancu 11 august 2009 la 15:45  

@ Anonim: :), fireste!

@ Insemnari din subterana: Asa, asa! Si sa nu-si faca nici o grija Omuletul - dupa ce termina uleiul de peste Omega 3, trecem la ulei de somon, dupa aia la untura de peste, si la urma de tot - delicatesa: ulei de ricin! Iar dupa ce termina toate astea, trupul lui plesnind de sanatate se va metanoiza si, din Omulet, se va trezi coscogeamite Supraomuletul de Subterana, si urmasii lui vor conduce pamantul... :)

insemnaridinsubterana 12 august 2009 la 06:37  

Vai, ce viitor suprateran! Să ne faci loc în plastilina metaforei, să îi fim lui Sebastian penitente, spăşite ursitoare! De la Omega 3,până la omega-ul final! Dacă însă vei vrea ca poemul să poată fi digerat mai departe, cu untura de peşte promisă ca delicatesă, trebuie să îi închipui pe cei din subterană ca pe eschimoşi pe care trebuie să îi îmblânzeşti încălzindu-i cu grăsime!

Taor 12 august 2009 la 06:59  

Eu ma duc sa caut rahat loukoum pentru astia mici, ca aur, smirna, tamiie si ulei de peste Omega 3 vad ca au :)

Trimiteți un comentariu

Statistici

  ©Radu Vancu - Sebastian în vis - Template by Dicas Blogger.

SUS