miercuri, 26 august 2009

Sebastian în vis (15)

Sebastian în vis se joacă cu tati cu tandreţea măcelarului decrepit care-şi îndoapă porcul favorit cu trufe, sperând să moară de inimă, să scape de cuţit. Îi injectează cantităţi demente de sentimente, şi patetice, şi bufe, direct în creierul clocotit, şi tati când grohăie cu patimă, când guiţă ascuţit. Toarnă în tati biberoane de endorfine şi îl agită bine-bine. Când, în sfârşit, o să apară semnele negative de viaţă, când carnea porcului beatific va fi mâncată toată de caşexie, Sebastian va atinge cu degeţelele pielea colilie, acoperită de pustule şi mătreaţă – pielea va crăpa sub mărunţelele bisturie, iar din husa cu rapăn o să iasă tati pururi tânăr, pe sine sieşi redat, plesnind de sănătate ca un porc bine îndopat. Sebastian o să facă atunci ochii tandri, dulci-amari, privindu-l cu dragostea profesională a unui vechi staroste de măcelari.

6 comentarii:

Alexandru 27 august 2009 la 07:37  

@Radu Vancu:

M-ai nimerit din plin cu ultimul vis - l-am citit azi-noapte, imediat dupa ce l-ai pus aici, l-am tot recitit. Nu stiu exact cite biberoane de endorfine mi-a turnat in creieri poemul asta, cert e ca de clocotit clocotesc :)

Radu Vancu 27 august 2009 la 07:56  

:)

Practic, facem bruderşaft biberoanele cu endorfine.
"La biberonu' cu endorfine", ce zici de-aşa o firmă?

Alexandru 27 august 2009 la 08:10  

"La biberonu' cu endorfine" as fi primul pilier de taverne. Ma si vad cintind ragusit encore un et je vas, encore un et je vais ... :)))

Radu Vancu 28 august 2009 la 03:29  

Aşa deci, am fost la Registrul Comerţului şi am reţinut denumirea. Acum trebuie să mai găsim pe cineva care să picteze frumos firma şi un om de cifre care să ţină o contabilitate dublă cumsecade!

strelnikov 30 august 2009 la 20:38  

"Îi injectează cantităţi demente de sentimente"

smart rhyme sir :)

Radu Vancu 30 august 2009 la 20:58  

thx, cu toate că rar (sau deloc) mă simt smart :)

Trimiteți un comentariu

Statistici

  ©Radu Vancu - Sebastian în vis - Template by Dicas Blogger.

SUS