luni, 24 august 2009

Sebastian în vis (14)

Sebastian în vis îl roagă din ochi pe Omuleţul din Subterană să-şi pună singur la fiert apa pentru al doilea ceai de valeriană, ca să se liniştească încă niţel, să-i poată preda cum se cuvine băieţelului lecţia despre sufleţel, la care Omuleţul atâta ţine. Cu vocişoara acoperind cu o idee şopotul apei în cafetieră, volubil de la primul ceai ca o tombateră pe care hemoroizii n-o mai dor, Omuleţul se pune pe declamat: „După cum ne-a învăţat străunchiul nostru Feodor, sufletul omului trebuie strâmtat, fiindcă-i prea lărgit!” Ascultând logosul brânzit de pe canapeaua de pluş foşnitor, broscoporcul se face din ce în ce mai livid, iar pisicâinele tot mai miorlăitor. Aşezat la măsuţa cu picior, tati ia notiţe timid şi disperat, gândind că pentru el chestia s-a strâmtat cu totul, partida-i terminată – şi deodată ceva adie şi întoarce foaia pătată. Şi nu ştie că pneumatica alchimie vine taman de la adierile sufleţelului lui Sebastian – care, aşezat în cuşca pieptului ca-ntr-un pătuţ de oseină, trage pârţuri aromate din corpuşorul lui larg cât o Chină.

6 comentarii:

insemnaridinsubterana 29 august 2009 la 09:25  

Omuleţul s-a aplecat asupra lui Sebastian şi a văzut mut de uimire cum, pe pielea copilului, umbra sa se decolorează şi se rulează la picioruşele agitate ale micuţului care încearcă să o strângă cu lume cu tot, să le încurce şi mai mult urâtele iţe şi să le arunce cât colo peste marginea pătuţului, unde rostul a tot ceea ce zace este să se afunde în praf şi uitare, să se deformeze sub paşii lui mami şi ai lui tati. Omuleţul s-a lungit pe covor şi a început să aştepte...

Radu Vancu 30 august 2009 la 07:50  

Îmi place aşa de mult că i-aş spune "Sebastian în vis 14 bis"! :)

insemnaridinsubterana 30 august 2009 la 07:55  

Punctele de suspensie te invită la o continuare...primeşti această sarcină? :)

insemnaridinsubterana 30 august 2009 la 09:39  

Omuleţul(...) a început să aştepte ghemul de iţe prefăcut de naşa Arta în meteor care să îi pice cald pe inima lui chircită de întunericul subteran...Am glumit. Deci, ultim frază din provizoriul bis era: Omuleţul s-a lungit pe covor şi a început să aştepte...De aici continuă tu! :)

insemnaridinsubterana 30 august 2009 la 09:40  

Adică trebuie musai să îţi pui mintea cu noi, altfel nu merge. :)

Trimiteți un comentariu

Statistici

  ©Radu Vancu - Sebastian în vis - Template by Dicas Blogger.

SUS